Filter
Stäng

Hummel

Hummel

Hummel är ett sportklädesmärke som grundades 1923 i Hamburg, Tyskland, men flyttade senare till Danmark. Företaget blev känt för sin innovation inom fotbollsskor med dobbar under 1920-talet. Under 1970-talet började Hummel sponsra sportlag och idrottare, vilket utvidgade dess närvaro inom sportvärlden. På 1980-talet utökade Hummel sitt sponsorprogram till att omfatta flera sporter, men detta ledde till en utspädning av varumärket. I början av 1990-talet stod Hummel inför ekonomiska svårigheter och köptes upp av den danska investeraren Thor Stadil.

Under ledning av Christian Stadil, Thor Stadils son, inledde Hummel en ny era genom att lansera Hummel Fashion på 1990-talets slut, med fokus på retroinspirerade klädkollektioner. Denna strategi bidrog till att stärka varumärket, och Hummel expanderade internationellt, inklusive en återinträde på den amerikanska marknaden. På 2000-talet fortsatte Hummel att växa och blev känd för sitt engagemang i unika sponsorskap, som att utrusta det tibetanska nationella fotbollslaget och stödja kvinnliga atleter i det afghanska olympiska laget.

Idag är Hummel en välkänd aktör inom sport- och modemarknaden och konkurrerar med stora företag som Nike, Adidas och Reebok. Företaget har en betydande global närvaro med flera dotterbolag över hela världen.

Rensa alla filter
Sortera
Populärt
Högst rabatt
Pris (lågt till högt)
Pris (högt till lågt)
Nyaste
Äldsta
Namn (A - Z)
Namn (Z - A)